805272.jpg

Aika juoksee, joten minäkin teen niin. Valo on raja, jonka ylittäminen onnistuu maallisilta olennoilta huonosti. Pienenä ystäväni kuitenkin haastoi valon. Hän oli kuullut, että valo ehtii kiertää maapallon sekunnissa seitsemän kertaa, joten hän yritti laskea sekunnissa seitsemään. Hän ei ehtinyt.

Joillakin ajatuksen nopeus leikkaa kuin japanilainen kokkiveitsi. Eräs ystäväni on kovin nopea ajattelemaan, minkä tiedän, koska vietin kesällä hänen kanssaan kolme tiivistä InterRail-viikkoa. Sain kunnian päästä ihmettelemään läheltä, kuinka hänen ajatustensa sukelsivat virtaviivaisina luovuuden ja tiedon läpi kuin vesi. Nopeus on hyvä haaste ihmisen ahneudelle haalia elämäänsä substanssia, sirkusta ja kaikkea, mistä hän luulee olevan hyötyä persoonalleen. Nopeat ihmiset ovat kunnianhimoisia ajan suhteen ja tahtovat käyttää elinaikaansa nopeasti ja paljon. Näin he kuitenkin ahmivat oman häntänsä, ja ajatteleva sortuu ajattelemattomuudessaan nielaisemaan vääriä omenoita, pettymään, kiivastumaan ja unohtamaan paljon täsmälleen samassa ajassa kuin ajaton ajattelija.

Sukelsinko liian matalaan veteen? Olenko itse kiireinen ja kunnianhimoinen nopeusneuvolan 'sanoo sitä, tekee toista'- täti? Jaksoitko lukea tänne asti? Jos et, niin kirjoita tehtävälistaasi
  • opettele kärsivälliseksi
ja jos teit niin yrittämättä nyt heti parantaa tapojasi, niin et tule tekemään sitä vastaisuudessakaan. Oppitunnin sisältö olikin, että aika syö sinut, jos et syö sitä itse - heti.